Barnevelsignelse

Barnevelsignelse i baptistkirken
Kontakt allan(a)baptistmenighed.dk
BarnLige midt i Guds kærlighed

Når et barn bliver født ind i baptistkirkens menighedsfamilie er det tid til at fejre barnevelsignelse.
En fødsel er altid noget helt specielt. Den lange ventetid forud giver masser af tid til både forventning og bekymring. På én måde bliver fødslen altså ventetidens afslutning, og det kan der nok være grund til at fejre. Men at betragte en fødsel som en afslutning siger alligevel mindre end det halve. Fødslen er jo i langt højere grad en begyndelse end en afslutning.

Et helt nyt liv begynder.

Et enestående, men sårbart og ufærdigt menneske er kommet til verden og skal til at påbegynde sin livsvandring. Og rundt omkring det længe ventede barn står en hel flok mennesker – som f.eks.: forældre, bedsteforældre, søskende og andet familie samt venner og bekendte i større eller mindre antal.
Og selvfølgelig skal fødslen fejres – både ventetidens slutning og det nye livs begyndelse. Og selvfølgelig er det helt uoverskueligt at få et andet menneske betroet – få et andet menneskes liv i sine hænder.
Derfor er det heller ikke underligt at vi går til kirken med vores børn. Også i kirken er der et fællesskab som barnet er født ind i. Og i kirken kan vi komme, både når vi glæder os ovenud og når vi føler styrken i livets krav.
Vi kommer i kirken med de små børn, fordi vi vil sige Gud tak for livets under og for den gave barnet er. Vi kommer fordi vi ønsker at Gud skal være med på barnets livsvej. Og vi kommer fordi kirken helt fra begyndelsen er børnenes hjem.
Jesus sagde: “Lad de små børn komme til mig!” Og han tog dem i sin favn, lagde hænderne på dem og velsignede dem. Derfor tør vi også godt velsigne børnene i Jesu navn og bede ham om at tage dem til sig og give dem det bedste, han kan give.
Det er jo det, velsignelse betyder: at vi giver en anden det bedste, vi kan give. Og når vi lyser Guds velsignelse over andre, så beder vi Gud om, at Han vil give dem det bedste, Han kan give.
Og det er netop det, vi gør i baptistkirken, når et barn er født. Vi samles i menighedens fællesskab i glæde over at et nyt Guds barn er kommet til verden. Vi viser at barnet hører til i kirkens fællesskab og vi beder Gud om at Han vil give barnet det bedste og mest nødvendige i verden, nemlig Hans kærlighed.
Barnevelsignelse er en anledning til fest og glæde. Og barnevelsignelse er en mulighed for at se forældre- og familieansvaret lige i øjnene – fordi heller ikke vi er alene på livsvejen.
I barnevelsignelsen samles kirkefamilien omkring barnet og placerer det lige der, hvor det hele tiden har hørt til:
Midt i Guds kærlighed.

af Henrik Kristiansen