Ekstra Nyhedsbrev, dødsfald

Knud Wümpelmann døde tirsdag morgen

Knud Wümpelmann fik en fredfyldt død tirsdag morgen efter få dages sygeleje. Han blev 97 år gammel. Knud og Karen Wümpelmann blev gift i 1947, da han var færdig på Prædikantskolen. De var præstepar i 17 år, hvorefter Knud blev Baptistkirkens første generalsekretær i 1964. Efter 16 års meget påskønnet virke blev han generalsekretær for de europæiske baptister i 10 år indtil murens fald i 1989. Knud Wümpel-mann sluttede sin tjeneste som præsident for Baptist World Alliance 1990-1995. Knud og Karen flyttede til Tølløse i 1979, hvor de siden har tjent menigheden på mange måder.
Knud Wümpelmann blev overalt kendt for sin flid, sit diplomati samt sin behagelige og humoristiske måde at møde mennesker på. Hans indsats for de forfulgte østeuropæiske baptister før murens fald ligesom hans virke for menneskerettigheder og religionsfrihed vil blive husket længe mange steder i verden. I en dansk sammenhæng åbnede han mange døre for frikirkerne i samarbejdet med Folkekirken, Bibelselskabet, Dansk Missionsråd og Folkekirkens Nødhjælp. – Æret være Knud Wümpelmanns minde iblandt os.
Knud Wümpelmann vil blive bisat fra kirken på lørdag kl. 13.00. På grund af corona-krisen er deltagerantallet desværre begrænset. Derfor må vi bede om tilmelding til Christian Bylund. Det kan ske med en SMS eller via telefon på 60716776. Du kan også sende en mail til christian@bylund.dk – senest fredag middag. Tak for forståelse for dette.

Lone Møller-Hansen har skrevet Baptistkirkens nekrolog om ‘en af de største danske baptister’. Nekrologen kan fra onsdag middag læses på www.baptist.dk